BEZ KVASCA I ČEKANJA DA NARASTU: Brzinske pogačice koje se prave sa konjakom

Novosti online

11. 04. 2024. u 07:00

PROBAJTE da napravite pogačice bez kvasca. Odlične su za brzi doručak ili večeru, a deca ih mogu poneti sutradan za užinu.

БЕЗ КВАСЦА И ЧЕКАЊА ДА НАРАСТУ: Брзинске погачице које се праве са коњаком

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 150 g putera
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žumanceta
  • 50 ml konjaka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 100 g kisele pavlake
  • mleko po potrebi
  • Za premazivanje:
  • 1 žumance
  • kim ili susam

Priprema:

Pomešajte brašno, puter isečen na listiće, prašak za pecivo, jaje, žumanca, konjak i pavlaku. Uz pomoć mleka zamesite glatko testo, a mleko dodajte malo-pomalo prema potrebi. Testo oklagijom razvijte na 2 cm debljine. Čašom vadite pogačice, premažite žumancetom, pospite kimom ili susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.                                                                                                                                                     

(Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom