TURSKI SPECIJALITET, SPOJ MIRISA I UKUSA: Za današnji ručak probajte nešto drugačije - Kebab od belog mesa
KEBAB je čuveno tursko jelo koje se pravi od mlevenog mesa.
Dosta podseća na naše ćevape, a pravi se tako što se meso dobro začini, obavezno se doda loj, a onda se obmota oko štapića za ražnjić.
Sastojci:
- 1 kg belog mesa
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- 3-4 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica limunove kore
- 1-2 kašike brašna
- 2 kašičice soli
- 1,5 kašičica paprike
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 šolja ovčijeg loja
- Za premazivanje:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika paradajz paste
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica sirćeta
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice paprike
Priprema:
Ako niste mogli da pronađete mleveno belo meso, onda belo meso usitnite u blenderu. Zatim meso stavite u neku posudu, a u blenderu usitnite crni luk i papriku. Procedite kroz sito i dodajte u belo meso. Tečnost ostavite sa strane, jer će vam trebati za kasnije. Zatim dodajte brašno, so, biber, pospite slatku papriku i beli luk u prahu. Sve dobro sjedinite rukama, pa dodajte loj. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 2 sata. Pola sata pre upotrebe potopite štapiće za ražnjiće u vodu. Uzmite dva štapića, pa obmotajte meso okolo. Tako uradite dok ne potrošite štapiće i meso.
Poređajte na rešetku rerne, a ispod stavite pleh obložen alu folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 10-15 minuta.
Preliv:
U posudu gde je tečnost od paprika sipajte ulje, kečap, paradajz pastu, sok od limuna, sirće, so i slatku papriku. Premažite kebab i vratite u rerni na još 10-15 minuta.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DODAJTE PRILOG PO ŽELjI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
12. 03. 2024. u 11:00
"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00
DETALjNI REZULTATI: Kako su glasali žiri i publika na Evroviziji - Švajcarska pobedila, Srbija na 17. mestu
POBEDU na 68. Pesmi Evrovizije odneo je predstavnik Švajcarske Nemo sa pesmom The code, dok se naša Teya Dora našla na 17. poziciji sa 54 osvojena boda.
12. 05. 2024. u 06:55
NEĆE JEZIK NEGO PRAVO Gruhonjić se zbunio, pa spomenuo zločinca: Zovem se Dinko Šakić (VIDEO)
DINKO Gruhonjić gostovao je na bosanskom N1 gde je ponovo pomenuo Dinka Šakića.
11. 05. 2024. u 21:54
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)