PASTA SA BROKOLIJEM: Kremasto uživanje, ručak koji retko ko može da preskoči

Novosti online

14. 04. 2024. u 11:00

PASTA je uvek dobar izbor koji će ispuniti vaša očekivanja, a mi vam donosimo recept za kremastu pastu sa brokolijem će vas na prvi zalogaj očarati.

ПАСТА СА БРОКОЛИЈЕМ: Кремасто уживање, ручак који ретко ко може да прескочи

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 kašike putera
  • 4 čena belog luka
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • 220 g testenine
  • malo crnog luka u prahu
  • malo origana
  • pola brokolija
  • 2 kašičice soka od limuna
  • 150 g parmezana

Priprema:

Od brokolija odvojte cvetove kako bi se brže skuvali.

U većem i dubljem tiganju na srednjoj vatri otopite puter sa seckanim belim lukom. Kada se to sjedini, dodajte pileći bujon i sve začine. Ostavite da provri, pa ubacite testeninu i ostavite da se ona skuva i provri sa bujonom.

Kada se ona skuva, ubacite brokoli i promešajte kako biste sprečili da se testenina zalepi za dno tiganja. Ukoliko nemate vremena, poklopite tiganj i ostavite da se testenina lepo skuva i omekša.

Sklonite tiganj sa ringle i dodajte sok od limuna promešajte pa dodajte rendani parmezan. Kako budete mešali, tako će sos da se zgušnjava i znaćete da je spremno za konzumiranje.

Prilikom serviranja, ukrasite seckanim peršunom i krutonima hleba.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom